از گذشته تاکنون اکثر بانوان با سوراخ کردن گوش، فضای مناسبی برای نصب گوشواره ایجاد میکردند. با گذشت زمان، این روش برای قسمتهای مختلف بدن همچون ناف، بینی، ابرو، زبان و … به کار گرفته شد و با نام پیرسینگ رواج یافت. به همین دلیل امروزه افراد زیادی فارغ از سن و جنسیت، انواع حلقههای فلزی و جواهرات را برای زیبایی بیشتر به پوست خود وصل مینمایند. با وجود اینکه پیرسینگ روشی کمتهاجم به نظر میرسد، عدم رعایت برخی نکات میتواند عوارضی جدی برای فرد ایجاد کند. برای آشنایی با انواع پیرسینگ و جزئیات آن، تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید. حال در این مقاله به اینکه واقعا پیرسینگ چیست، میپردازیم.
پیرسینگ چیست؟
پیرسینگ یکی از عملهای زیبایی پرطرفدار در بین افراد بوده که در آن، قسمتی از پوست یا غضروف را برای وصل کردن جواهرات سوراخ میکنند. علاوه بر این، در گذر زمان به جواهراتی که در قسمت سوراخ شده پوست قرار میگرفت نیز پیرسینگ گفته شد. به طور کلی پیرسینگ در نقاط مختلف بدن انجام میشود اما بهترین محل برای ایجاد این سوراخ، پایانههای کمعصبی میباشند. افراد با انجام این عمل زیبایی، استایلی جذاب و چشمگیر برای خود ایجاد کرده و به نوعی زیبایی را به بدن خود وصل مینمایند. در واقع کسانی که قصد دارند برای یک مدت محدود یا دائم تغییری در ظاهر خود ایجاد نمایند، این روش را انتخاب میکنند.
انواع پیرسینگ
حال که میدانید پیرسینگ چیست ، لازم است با انواع پیرسینگ نیز آشنا شوید تا نسبت به سلیقه و شرایط خود، محل مناسبی را برای آن انتخاب کنید. پرطرفدارترین انواع پیرسینگ عبارتند از:
- پیرسینگ گوش: این نوع پیرسینگ یکی از روشهای رایج و کمهزینه نسبت به دیگر مدلهاست که به چند نوع دیگر تقسیم میشود:
- پیرسینگ نرمه گوش که درد بسیار کمی داشته و جزو پرطرفدارترین پیرسینگها میباشد. در این مدل بسته به سلیقه فرد، یک یا چند سوراخ در نرمه گوش ایجاد شده اما امکان پیرسینگ در پهنای نرمه نیز وجود خواهد داشت.
- پیرسینگ لاله گوش که یکی از نواحی دردناک برای ایجاد پیرسینگ به شمار میرود. علاوه بر لاله، قسمت غضروفی گوش مانند حلزونی نیز امکان نصب پیرسینگ را خواهند داشت.
- پیرسینگ هلیکس گوش که در واقع به ناحیه خمیده گوش گفته شده و طرفداران خاص خود را دارد.
در صورتی که طرفدار پیرسینگ هستید، نواحی گوش بهترین گزینه برای شما میباشد؛ زیرا عوارض، هزینه و طول درمان کمتری نسبت به سایر روشها خواهد داشت.
- پیرسینگ بینی: این مدل نسبت به پیرسینگ گوش پیچیدگی بیشتری داشته و مورد پسند افراد خاص خواهد بود. در این روش یک یا دو سمت بینی سوراخ ایجاد شده و جواهرات یا حلقههای ساده به آن آمیخته میشود. پیرسینگ بینی در انواع مختلف زیر قابل انجام میباشد:
- پیرسینگ پره بینی
- پیرسینگ ناسالانگ
- پیرسینگ سپتوم
- پیرسینگ پل
- پیرسینگ بالای پره بینی
- پیرسینگ عمودی
- پیرسینگ لب: این مدل یکی از جدیدترین انواع پیرسینگ بوده که به دو حالت موقت و دائم، در قسمتهای مختلف لب انجام میشود. در پیرسینگ موقت سوراخی روی لب ایجاد نشده و جواهرات یا حلقههای ساده، به وسیله چسب و آهنربا روی پوست قرار خواهند گرفت. این در حالی است که پیرسینگ دائم نیاز به ایجاد سوراخ روی بافت لب داشته تا بتوان زیورآلات را از آن رد نمود. معمولا پیرسینگ لب در قسمتهای بالایی، پایینی یا کنار لب ایجاد میشود.
- پیرسینگ ابرو: در پیرسینگ ابرو که یکی از مدلهای سطحی میباشد، یک سوزن به صورت عمودی وارد بافت ابرو شده و به شکل عمودی از آن خارج خواهد شد. پس از این کار، یک میله یا حلقه درون محل سوراخ قرار میگیرد. با وجود اینکه پیرسینگ ابرو درد بسیار کمی نسبت به سایر روشها دارد اما با احتمال بروز عفونت همراه است.
- پیرسینگ زبان: برای انجام این پیرسینگ بافت نرم زبان را سوراخ کرده و میلهای درون آن قرار میدهند. این پیرسینگ از حساسیت بالایی برخوردار بوده و با عوارض احتمالی همراه میباشد.
- پیرسینگ ناف: یکی از پیرسینگهای دردناک و در عین حال جذاب، پیرسینگ ناف بوده که طرفداران زیادی در بین جوانان پیدا کرده است. برای انجام این کار قسمتهای مختلفی از ناف را سوراخ کرده و جواهرات زینتی را درون آن قرار میدهند. معمولا اکثر افراد قسمت بالایی ناف را انتخاب کرده تا جذابیت بیشتری ایجاد کند.
انتخاب زیورآلات برای پیرسینگ
با توجه به اینکه پیرسینگ وارد بافت بدن شده و به صورت مستقیم با زخم و پوست در ارتباط است، نمیتوان از هر زیورآلاتی به عنوان پیرسینگ استفاده کرد. در ابتدا لازم است جنس، کیفیت، اندازه و مواد به کار رفته در زیورآلات را بررسی کرد تا تاثیر منفی بر روی بهبود زخم نداشته باشند. با توجه به این موضوع بهتر است از محصولات باکیفیت، مقاوم و ضدحساسیت استفاده نمایید تا درگیر عفونت و مشکلات جانبی پیرسینگ نشوید. هنگام خرید زیورآلات به موارد زیر دقت نمایید:
- اندازه زیورآلات: ابعاد و اندازه زیورآلات، تاثیر مستقیمی بر روی سلامت پیرسینگ خواهند داشت. زیورآلاتی که بیش از حد تنگ هستند، امکان گردش هوا و بیرون آمدن ترشحات عادی پیرسینگ را از بین میبرند. همچنین زیورآلات بسیار کوچک، باعث ورم کردن محل پیرسینگ شده و نمونههای بسیار بزرگ، امکان ترومای بیش از حد را بالا خواهند برد. ضخامت زیورآلات باید در مقدار مناسب باشد؛ زیرا بدن به طور طبیعی، برخی اجسام خارجی نازک را حرکت داده یا پس میزند.
- مدل زیورآلات: شکل ظاهری زیورآلات باید با محل پیرسینگ مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال برخی نقاط نیاز به حلقه و برخی دیگر نیاز به میلههای صاف یا منحنی خواهند داشت. همچنین برخی مدلها مانند پیچی برای سوراخ بینی و گل میخی برای نواحی خاص استفاده میشوند.
- جنس زیورآلات: در بین زیورآلات مختلف، تنها تعداد محدودی که از نظر پزشکی تایید شده و ضرر و زیانی به بافت بدن نمیرسانند، برای پیرسینگ مناسب میباشند. به عنوان مثال برخی از آلیاژهای فلزی، طلا و ابسیدین از موارد پرطرفدار و مورد تایید خواهند بود. در صورتی که قصد استفاده از زیورآلات دیگری دارید، بهتر است از ضدحساسیت بودن و کیفیت آنها اطمینان حاصل نمایید. در صورتی که زیورآلات مناسب را از برندهای معتبر تهیه کرده و با مشورت افراد متخصص استفاده کنید، آسیبی به شما وارد نخواهد شد.
سخن پایانی
با وجود اینکه میدانید پیرسینگ چیست و چه کاربردی دارد، بهتر است تا حد امکان از نصب آن در نواحی حساس بدن خودداری نمایید. برای این کار قسمتهایی که احتمال کمتری برای بروز عفونت داشته و به طور مداوم با لباس درگیر نیستند، گزینه مناسبتری خواهند بود. علاوه بر این لازم است پیرسینگ را در کلینیکی معتبر و توسط افراد متخصص انجام دهید تا درگیری عفونت و عوارض جدی نشوید. در پایان با انتخاب زیورآلاتی باکیفیت، ضدحساسیت و سایز مناسب، میتوانید تغییری زیبا و دوست داشتنی در بدن خود ایجاد نمایید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.